U9

Gespeelde wedstrijden U9


Komende wedstrijden U9


KME Machelen - U9 (10-0)

Vorige week het einde van de reguliere competitie , maar dit wil niet zeggen dat de scorboys vanaf heden tot s middags in hun kaft mogen blijven liggen . Ideaal moment om een 1ste wedstrijd 8vs8 te spelen. Tegenstander van dienst was KME Machelen.

Tijdens het ontwaken had trainer Lesly uit zijn slaperige ooghoek al gezien dat er een mesenger bericht stond te wachten op zijn smartphone , normaal betekent dit niet veel goeds. En idd blijkbaar een zo goed als slapeloze nacht voor Ellen door een zieke Leon , en jammer genoeg was Leon niet in staat om te spelen.

Met 11 dan maar vertrekken naar Machelen wat nog meer dan voldoende is, geen ritje in de auto van onze privechauffeur aangezien de trainer van de U11 dit plaatsje ingenomen had en niet wou achteraan zitten. Dus maar een ander plaatsje zoeken en al vlug voor veiligheid gekozen en een goeie GPS dus alle mannen vielen al af. 

Aangekomen in Machelen kwam het uitstekende voorstel van Sven om te fungeren als delegee , aangezien Kevin niet kon en Virgil en Frederick op romantisch weekend waren (geen nood, hun vrouwen waren ook mee) dus het gouden duo was voor eventjes herenigd. Om Sven de kunsten van het delegeren opnieuw gewend te laten komen liet Lesly gemakkelijkheidshalve de kids aanschuiven bij hem om de schoenen te knopen en die taak vervulde hij met verve.

8vs8 dus , dus wisten we dat er heel wat coaching zou nodig zijn vandaag en dit bleek algauw. Machelen toonde zich al vlug voetballend een stuk sterker en dankzij een prima keepende Matteo kon er lang een klein verschil op het bord gehouden worden. Kscor knokte wel voor iedere bal maar kwam eigenlijk nooit echt aan voetballen toe. Dus ook weinig kansen maar bij een zeldzame uitbraak kon Gust toch de keeper eens testen en die haalde de bal uitstekend uit zijn doelvlak. Na 2 kwartjes veranderen van keeper en alhoewel Lewis zijn best deed begonnen de doelpunten te vallen. 

Dat had meerdere oorzaken: Matteo uit het doel en Lewis die doordat hij in doel stond , de vele foutjes van de ploeggenoten niet kon oplossen met zijn inzet.

Ook in het laatste kwart kon scor geen vuist meer maken en scoorde de tegenstander vlot op de counter aangezien onze 3 veel te hoog begon te spelen.

Ondanks de zware  nederlaag toch een goed leermoment en vooral kon de trainer zo eens zien wat de werkpunten zijn naar volgend seizoen toe. En dat zijn er nog heel wat . Vooral het aanleren van in positie te blijven zal heel wat tijd vergen want daarin schoten toch enkele kids serieus in te kort. Maar met de nodige oefenwedstrijden na nieuwjaar zal dit wel in orde komen.

Speelden voor scor: Lewis, Matteo, Mathis, Jeff, Hayley, Gust, Loic, Emiel, Andreas, Phoenix en Sem